Siliciumhoudende stenen

Hoewel Condroz zandsteen om zijn antislipeigenschappen vaak in de vorm van plaveien of als bodembedekking wordt gebruikt, blijft hij niettemin het referentiemateriaal voor traditionele woningen in onze contreien.
Arkose combineert een uitzonderlijke hardheid met een grote verscheidenheid van kleuren, zowel in pasteltinten (roze, grijs enz.) als in meer levendige tinten (bruin enz.).

Kwartsiet is, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, uitsluitend bestemd voor buitentoepassingen. De kenmerkende kwartskorrels zijn samengekit met silicium waardoor dit een haast onverslijtbaar gesteente is.

Schisteuze zandsteen is een typische steen uit de Ardennen en uit de streek van Malmédy. Zijn uitzicht verschilt naargelang van zijn samenstelling en zijn kleurengamma gaat van grijs en grijsblauw over bruin tot roestkleur.
Buiten lenen de verschillende schistsoorten zich uitstekend voor metselwerk en vooral ook voor tuininrichtingen. Ze kunnen echter ook als bodembedekking worden gebruikt. Daarnaast zijn ze ook voor binneninrichting geschikt, in gezaagde elementen met diverse oppervlaktebewerkingen.

Waarom kiezen voor steen uit Wallonië?

Natuursteen heeft al eeuwenlang een vaste plaats in ons leven. Echte steen past naadloos in het landschap, gaat op in de omgeving, verfraait stad en natuur.

Natuursteen was het materiaal bij uitstek van de vroegere bouwmeesters, maar ook hedendaagse architecten maken er graag gebruik van. Echte steen staat immers borg voor comfort en woonkwaliteit.

Omdat Wallonië een natuursteenrijk gebied is, kan ons land intussen op een enorme vakkennis bogen. Met 17 variëteiten kwaliteitssteen, verwerkt met de modernste technologie, biedt de natuursteensector u een uitgebreide waaier producten, tinten en afwerkingen voor elk gebruik.

Natuursteenbewerking in onze contreien is synoniem aan eeuwenlange vakkennis. Uiteindelijk is de toets der tijd de beste garantie voor een bouwmateriaal en onze steensoorten hebben die allemaal met vlag en wimpel doorstaan. Kiezen voor natuursteen uit Wallonië betekent kiezen voor het behoud van lokale tewerkstelling. Onze groeven staan dicht bij hun klanten die rechtstreeks kunnen genieten van een kwaliteitsvolle dienstverlening doorheen de hele keten. Vertrouwen en traceerbaarheid zijn ook niet te verwaarlozen elementen. Er zijn maar heel weinig tussenstappen. Het is dus gemakkelijk om een plaats van winning terug te vinden, waarvan men uit ervaring de kenmerken en kwaliteiten kent. Natuursteen wordt intuïtief gekwalificeerd als een milieuvriendelijk materiaal. De belangrijkste troef van onze stenen op het vlak van milieuvriendelijkheid is dat de verschillende stappen van hun ontginning tot hun plaatsing beperkt zijn en bovendien weinig milieubelastend. Ze verbruiken globaal genomen immers weinig energie en hun schadelijke uitstoot, bijvoorbeeld CO2, is beperkt. Een hele reeks andere criteria van patrimoniale aard speelt uiteraard ook een rol, zoals de harmonieuze integratie van nieuwe bouwprojecten in het bebouwde landschap.

NIETS KAN NATUURSTEEN EVENAREN.

NEEM DUS ALLEEN GENOEGEN MET DE ECHTE !